Marcus Wandt – the fastest-trained astronaut in history

Den 9 februari 2024 landade den svenska astronauten Marcus och besättningen ombord på rymdkapseln på jorden. Ca en vecka senare, den 18:e februari, mötte vi honom i ett konferensrum på Hotell Diplomat i Stockholm där han skulle bli intervjuad av Martin Wicklin för Söndagsintervjun och Sveriges Radio. Fylld av en viss nervositet klev jag in i konferensrummet. Jag hälsade på producenten Filip Bohm och Martin Wicklin, som jag redan hade träffat ett antal gånger tidigare, och började förbereda utrustningen.

Marcus Wandt anlände i sin blå overall som var försedd med olika tygmärken som representerade hans roll och uppdrag. Intervjun påbörjades och jag passade på att fotografera lite bilder under intervjun innan jag sedan smög ut och lät dom vara i fred. Efter att intervjun var färdig så var det min tur att leverera. Fem minuter med en avslappnad och trevlig Marcus Wandt gick på ett kick och den svenska astronauten från det slutförda uppdraget Axiom Mission 3 lämnade oss.
Länk till intervjun:
https://sverigesradio.se/avsnitt/marcus-wandt-vill-ta-med-alla-till-rymden